Utedag med temat VÅR I SKOGEN.

Igår var vi ute hela dagen med Micke och Sven från Naturskolan. Det var jättevarmt och massor med mygg och mycket pollen. Det var mer sommar i skogen än vår.
Vi började med att vara med Micke och det första vi gjorde var att gissa på ett djur med hjälp av flera ledtrådar. Det var lätt. Sedan lekte vi en lek som hette Huggormen.
Efter det lyssnade vi efter ljud i naturen och sedan fick vi leta efter saker i naturen som började på alfabetets bokstäver. Det var vi jätteduktiga på. Vi hittade saker på jättemånga bokstäver.
Sedan var det dags för fika. Efter fikat gick några som hade jättejobbigt med allt pollen tillbaks till skolan. Vi andra var detektiver. Vi skulle först beskriva en varsin blomma och skriva ner signalementet på den. Sedan fick vi en annans lapp och skulle lista ut vilken blomma det var med hjälp av signalementet.

Efter det gick vi tillbaks till skolan och åt lunch ute. Vi fick fiskburgare från en foodtruck..

Efter lunchen hade vi rast och gick sedan till Sven. Där började vi med en lek som hette Grävlingen. Sedan fick vi jobba i par och leta efter saker i naturen t ex något grönt, något rött, något gult, något levande, något ätbart och något hårt.
Sedan fick vi leta efter nio olika saker och kryssa i en bingobricka vartefter vi hittat sakerna. Till sist  var det en frågesport om fåglar som var jätterolig. Man fick gå fram ett steg när man svarade rätt och bak två steg om man svarade fel. Man kunde stå kvar om man inte kunde eller vågade gissa.
Det var en rolig dag men många fick tyvärr jättemånga myggbett.

Hälsningar fyrorna och AnnePrenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *