Höstkonst i år 4

Höstkonst i år 4

På de senaste bildlektionerna har vi arbetat med hösten som tema. Vi började med att rita ett träd i våran ”Konstdagbok”. Såsom vi tänker, tror, vet att ett träd ser ut. Efter det gick vi ut för att undersöka hur träden på vår skolgård ser ut. Vi letade upp valfritt träd som vi tittade extra noga på samt skissade av i våran bok. Vi tittade bland annat efter detaljer, färger och miljön runt omkring. Inne i klassrummet igen jämförde vi det första trädet med det andra och ritade sedan ett tredje. När vi ritade detta träd använde vi oss av våra kunskaper hur ett träd ser ut, både i fantasin men också i verkligheten.

Vi använde akvarellpapper och färgpennor för att färglägga själva trädet. För att få till löven arbetade vi med ”stänkteknik”. Då behövde vi pensel, vattenfärg, vatten samt något att slå penseln mot (vi använde oss av limstift).

Efter det valde vi valfritt färgat papper som bakgrund till våra vackra höstkonstverk!

Syftet med uppgiften utifrån kursplanenen i bild:

”Genom utbildningen ska eleverna ges möjlighet att använda sina kunskaper om olika typer av bilder i det egna bildskapandet. Undervisningen ska också uppmuntra eleverna att ta egna initiativ och att arbeta på ett undersökande och problemlösande sätt”.

Hälsningar från eleverna i år 4 + Sara


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *