Femte dagen på läsveckan i år 4

I fredags var det femte dagen i läsveckan för oss i år 4. Dagen började med att vi gick till förskoleklassen för att läsa för dem. Vi hade tränat flera gånger under veckan på att läsa just den bilderboken som vi hade valt.  Vi läste i par och för två eller tre elever i förskoleklassen. Det som var bra med att ha en klasskamrat bredvid sig, var att man hade stöd ifall man behövde förklara ett svårt ord eller något annat. Vi tyckte att det var jättekul att läsa för dem! Hoppas vi kan göra det någon mer gång.

Här är några av de böckerna som vi läste:

image

Vi redovisade också våra författarporträtt för varandra. Det gjorde vi i mindre grupper. De författare som vi hade jobbat med var: Moni Nilsson, Martin Widmark, Viveca Lärn och Astrid Lindgren.

Vi tittade också på ”Bokslukarna” och den här gången handlade det om böcker som är skrivna i dagboksform. Vi kände igen flera av böckerna.

Sara läste en bok som tillhör genren ”roligt, komiskt”. Det kan man se på våra böcker i biblioteket, genom att de är märkta med en gul smileygubbe. Boken hette ”Naddap Dlöks”och är skriven av Roald Dahl. Om du läser titeln bakvänt så förstår du vad det är för ord”. Vad blev det?

Hälsningar från den läsande 4:an 📚


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *