Dags för samtal i år 4

Utvecklingssamtal i år 4 

Idag startar vi upp med vårterminens utvecklingssamtal i år 4. Det är eleverna som leder sina samtal, utifrån sin dagordning.

Vi har förberett oss genom att vi tillsammans har koll på de senaste omdömena i ämnena som vi arbetar med. Varje enskild lärare har där skrivit kommentarer om uppnådda kunskaper samt utvecklingsmöjligheter.

Vi har också förberett oss genom att eleverna har utvärderat sin individuella utvecklingsplan (IUP) som vi skrev i höstas. Genom att använda färgerna grön, gult och rött är det lätt att markera vilka mål man känner som uppnådda och vilka som vi tillsammans ska fokusera på under resten av vårterminen. Genom att diskutera dessa mål utifrån ett elev och lärarperspektiv har vi kommit fram till var eleven befinner sig just nu.

Ytterligare en förberedelse är det brev som eleverna har förberett sig med, där eleven berättar om sin skoldag. Några av frågorna har handlat om hur det fungerar i skolan, klassen och med kompisar. Andra handlar om olika ämnen och vad vi vill lära oss mer om och hur vi ska göra det. Hur fungerar det med arbetsfokus? Får du arbetsfokus. Ger du arbetsfokus?

Slutligen har vi även övat oss på hur man genomför sitt utvecklingssamtal. Hur startar man? Vad kan jag behöva tänka på att berätta? Hur läser jag mitt brev på bästa sätt? Hur visar jag på bästa sätt mina förberedelser för de andra som är med på samtalet? Tillsammans i par har vi testat och fått en respons av klasskollegan. Så nu är vi väl förberedda!

Så ni kan förstå hur mycket vi ser fram emot att starta samtalen tillsammans med er elever och vårdnadshavare! Välkomna!

Hälsningar Sara och Emma

Här övar vi oss inför samtalen!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *