Att arbeta med instruktioner!

-NEJ SARA, jag vill inte!

-Snälla Sara, vi kan väl få fortsätta?

-Jag vägrar!

-Jag vill ha mer lektionstid med bild!

Härliga ord som jag fick höra idag när jag hade bild med eleverna i 5-6! När det var dags att avsluta lektionen var det många som inte kunde sluta arbeta och plocka ihop.

Idag har vi jobbat med ”Instruktioner”, en kombination av mål i svenska och matte. Vi startade med att diskutera vad en instruktion är. Vi kom fram till att en instruktion kan vara skriftlig, muntlig eller i form av bild. Vi hittar instruktioner i receptböcker, på IKEA eller kanske när vi ska lära oss ett nytt spel – förslagen var många!

Här kan du se några av dagens skapelser.

Sara

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *